Tillväxt och utveckling i partnerskap

Husqvarna Construction i Åsbro är ett av flera företag som Brightec Production samarbetar med sedan många år tillbaka. Företaget tillverkar en stor bredd av produkter för byggsektorn så som golvsågar, vägg- och wiresågar och demoleringsrobotar.

Markus Helgesson, platschef på Husqvarna Construction, berättar om samarbetet:

– Brightec Production är en bra och långsiktig partner som vi har vuxit tillsammans med genom åren. Samarbetet har pågått sedan slutet på 1980-talet och det är ett väldigt gott tecken på att det fungerar bra, säger Markus Helgesson.

Utveckling tillsammans

Brightec Production bidrar med sin spetskompetens inom bland annat svarvning och fräsning. De tillverkar flera av de viktiga komponenterna i Husqvarna Constructions maskiner och är även med i ett tidigt skede i utvecklingen.

– Brightec Production är med redan i utvecklingsfasen och våra konstruktörer utvecklar till viss del maskinerna tillsammans med dem. De är också är med och tillverkar prototyper, berättar Markus Helgesson.

Lokal partner

Husqvarna Construction finns i bl.a Åsbro, knappt fyra mil från Mullhyttan där Brightec Production finns, vilket är en stor fördel i samarbetet. På senare tid har Brightec Production varit med i tidigt stadium med sin kompetens bland annat när Husqvarna Construction utvecklade sina vägg- och wiresågar för betong.

– Den geografiska närheten oss emellan är ovärderlig och gör samarbetet bra och enkelt. Har vi frågor och funderingar eller om det blir strul så är det väldigt bra att kunna besöka varandra och lösa problemen tillsammans på plats. Det är en stor skillnad mot att ha kompetensen utomlands där det både uppstår och språkproblem och kulturella skillnader.

– Brightec Production är med sin expertis ett ovärderligt bollplank när det gäller tillverkning av svåra bitar. Vi har vuxit och utvecklats tillsammans i ett bra samarbete och hoppas göra så även i fortsättningen. Det har till viss del möjliggjort vår tillväxt och expandering, avslutar Markus Helgesson.

Låt oss berätta mer

Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss!


    Den här hemsidan använder reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.

    LÅT OSS BERÄTTA MER

    Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss!

      Den här hemsidan använder reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.